Wie zijn wij?

Persfoto_Muziekkompas_LoRes_20130822_Fotograaf_Ruud_van_Deventer

Muziekkompas is een samenwerkingsverband van popcentrum PopEi en verschillende Eindhovense muziekscholen: Centrum voor Pop & Jazz, Gehannes, MijnMuziekles en SingShop. Muziekkompas helpt jou op weg in muzikaal Eindhoven! 

De kracht van Muziekkompas is samenwerking, want samen staan we sterk. Muziekkompas vertegenwoordigt momenteel meer dan 1000 leerlingen en is daarmee het grootste muzikale platform van Eindhoven. Met popcentrum POPEI als spil en daaromheen vier eigenzinnige onafhankelijke muziekscholen vind je via Muziekkompas altijd wel jouw weg in de muziek. Ongeacht smaak, stijl, leeftijd en niveau en of je nu op zoek bent naar muziekles, zangles, bandcoaching optredens of het huren van een studio of repetitieruimte. Door onze krachten te bundelen wordt er een groot netwerk gecreëerd, wat op het gebied van educatie, samenspel en optreden meer kansen en mogelijkheden biedt voor muzikanten.

Samen
De partners van Muziekkompas hebben periodiek contact met elkaar om de behoeften van de Eindhovense muzikant te bespreken, nieuwe evenementen op te zetten en muzikanten aan elkaar te verbinden. Ook heeft Muziekkompas een online forum waar bands en muzikanten elkaar kunnen vinden en waar wekelijks interessante muzikantentips verschijnen. Door middel van het forum, maar ook de evenementen van Muziekkompas (zoals Music Match Maker) probeert Muziekkompas de muzikale cohesie in Eindhoven te versterken en muzikanten met elkaar in contact te brengen.

Optreden
Muziekkompas ziet het als haar taak om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om podiumervaring op te doen in Eindhoven. Natuurlijk wordt er opgetreden in de concertzaal van POPEI, maar er is ook kans op een plekje in de satellietprogrammering, bijvoorbeeld tijdens de lichtjesroute of tijdens diverse andere Eindhovense evenementen. Daarnaast biedt Muziekkompas een breed pakket van leuke muzikale activiteiten voor particulieren, scholen en bedrijven.

Dus!
– Ben je beginnend muzikant en wil je muziekles?
– Ben je al langer muzikant en op zoek naar een band?
– Wil je als band gezamenlijk de volgende stap maken?
– Wil jij (met je band) nu eindelijk wel eens op een podium staan?
– Wil je muziek maken met muzikanten uit andere stromingen? Of leren componeren?

Voor al deze muziekvragen (en meer) kun je terecht bij Muziekompas…